Doğal afetlere karşı gençlerin güçlendirilmesini hedefleyen uluslararası proje 24-28 Haziran 2024 tarihlerinde Isparta’da gerçekleştirildi.
AB Erasmus+ Gençlik Değişimleri kapsamında, Dış İşleri Bakanlığının Avrupa Birligi Başkanlığına bağlı Türkiye Ulusal Ajansının hibe desteği verdiği 2023-1-TR01-KA152-YOU-000143364 numaralı ‘Doğal Afetlerde Güçlü bir Gençlik İçin” adındaki proje 4 Avrupa ülkesinin ortaklığı ve Türkiye’nin koordinatörlüğünde 5 ülkenin katılımı ile gerçekleşti.
Koordinatörlüğünü “Gençler için Eğitim ve Bilim Platformu” kurucuları Dr. Gökçen Karadem ve Ali Karadem’in yaptığı projede Türkiye, İtalya, İspanya, Romanya ve Portekiz’den gelen 28 genç 5 gün boyunca doğal afetler konusunda eğitim aldı.
24 Haziran 2024 pazartesi başlayan proje 28 haziran cuma günü sona erdi.
Proje kapsamında gençler;
Doğal afet nedir, nasıl oluşur, afet durumlarında neler yapılmalı, ağaç dikmenin önemi, kriz yönetimi, doğal afetlerde lojistik destek, psikolojik iyi olma halinin korunması, afet eylem planının hazırlanması gibi konularda eğitim aldılar.
5 gün süren eğitimde AFAD’ ın desteği ile simülasyon tarında deprem anında neler yapılacağını uygulamalı olarak anlatıldı.
Bunun yanında Avrupalı gençler Isparta’ nin doğal güzellikleri ve kültürel özellikleri ile tanıştı. Proje gençlerin hoşgörü iklimi altında birbirlerinin dillerini, kültürlerini öğrenmeye ve öğretmeye çalıştıkları etkili ve verimli bir şekilde tamamlandı.