Site icon ISPARTA.info

Doç. Dr. Pınar Göktaş, Başkan Çelik’in Danışmanı oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik

Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Göktaş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’in danışmanlık görevini üstlendi. Göktaş’ın, iş dünyası ve akademi arasında köprü kurarak, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Doç. Dr. Pınar Göktaş, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünden mezun olduktan sonra, TAV İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda beş yıl boyunca profesyonel deneyim kazandı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde İşletme Anabilim Dalında doktora derecesini tamamladıktan sonra SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nde öğretim üyeliğine başladı. 2019 yılında doçent unvanını alarak akademik kariyerine devam eden Göktaş, üniversitede çeşitli komisyonlarda görev almış ve İnsan Kaynakları İş ve Performans Değerlendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nü yürütmüştür.

Süleyman Demirel Üniversitesi BAP Komisyonu’nun desteği ile yerelde ilk kez oyun tabanlı mentor destekli “Ağ ve Teknoloji Odaklı Girişimcilik (ATOG)” projesi yürütücülüğü yapmış ve aynı isimli uluslararası yayınevinden basılı kitabı bulunmaktadır.

T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, faaliyetlerini sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) 2022 yılı ‘Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı’ kapsamında Türkiye’nin metaverse odaklı ilk ön kuluçka merkezi olan Süleyman Demirel Üniversitesi ‘Metaverse Girişim Stüdyosu’ projesinin koordinatörlüğünü üstlenmiştir. Ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi BAP Komisyonu’nun desteği ile dijital girişimcilik ve metaverse teknolojileri alanında yürütülen “Sürdürülebilir Dijital Girişimcilik ve Metaverse 2.0: Meta Akademi, Meta Vizyon, Meta Kültür Sanat Modülleri ile İleri Düzey Uygulamalar” projesinin de başındaki isimdir.

Uluslararası projelerde de deneyimi olan Göktaş, “Dijital Turizmin Sosyal Girişimcilik Üzerindeki Etkisinin Gençlik Çalışmalarıyla Yükseltilmesi” isimli Avrupa Birliği Projesi koordinatörlüğünü yürütmüştür.

Doç. Dr. Göktaş’ın girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik yürüttüğü projeleri, ulusal ve uluslararası kuruluşlarca desteklenmiş ve akademik çalışmaları çeşitli ödüllerle taçlandırılmıştır.

Sadece akademik alanda değil, sivil toplum ve iş dünyasında da aktif olan Doç. Dr. Göktaş, TOBB Isparta Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi olup, SODİMER ve Türkiye Metaverse Platformu Genel Koordinatörlüğü gibi ulusal düzeyde çeşitli önemli görevlerde bulunmaktadır. Ayrıca, Yönetim Akademisi Derneği, GamFed Türkiye Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu, Teknoloji Oyunlaştırma ve Eğitim Derneği (TOYED) ve BPW International İş ve Profesyonel Kadınlar Federasyonu (IFBPW)’na bağlı BPW İzmir İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Eğitim Komitesi üyesidir. Göktaş, aynı zamanda Adana Bilişimci İş İnsanları Derneği (ABİAD) akademik danışmanı ve Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANSİAD) Girişimcilik Komitesi üyesi, Batı Akdeniz Girişimcilik Ekosistem Platformu üyesi olarak da girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaktadır.

Ulusal ve uluslararası sempozyumlar, kongreler ve çalıştaylarda da başkanlık ve koordinatörlük görevlerini üstlenerek, alanında pek çok ulusal ve uluslararası bildiri, makale, kitapları ile akademik ve profesyonel çalışmalarını geniş bir yelpazede sürdürmektedir.

Exit mobile version