30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümü Isparta’da coşkuyla kutlandı.

Törenlere Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Av. Osman Zabun, Hikmet Yalım Halıcı, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, adli, mülki ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, kahraman gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin yakınlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Çelenk sunma töreninde sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk Anıtı’na sunuldu. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla son buldu.

Çelenk sunma töreninin ardından Vali Aydın Baruş, Valilik makamında bayram tebriklerini kabul etti. Kutlamalar, Hükümet Caddesi’nde düzenlenen resmi geçit töreni ile devam etti. Törende Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, halkı ve tören gruplarını selamlayarak bayram coşkusuna ortak oldu.

Törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu. Kutlamalar kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin göz bebeği komandolar ve Mehmetçiklerin gerçekleştirdiği geçit töreni büyük beğeni topladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla töreni izleyen vatandaşlar, askerleri coşkulu alkışlarla selamladı.

Geçit töreninin ardından kamu kurum ve kuruluşlarına ait araçlar, aziz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimizin yer aldığı kortej geçişi gerçekleştirildi. Vatandaşlar, kortej geçişini ilgiyle takip ederek milli bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı.

30 Ağustos Zaferi’nin 102. yıl dönümünde aziz şehitlerimiz kabirleri başında, şehit ailelerimiz ve kahraman gazilerimiz ise derneklerinde ziyaret edildi.

Vali Aydın Baruş, Milletvekili Gökgöz, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, Belediye Başkanı Başdeğirmen, askeri ve mülki erkânın katılımıyla aziz şehitlerimiz kabirleri başında dualarla anıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda tüm şehitlerimiz için dualar edildi.

Şehitlik ziyaretinin ardından Vali Aydın Baruş beraberinde Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Hasan Basri Sönmez ve diğer protokol üyeleriyle Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Isparta Şubesi’ni ziyaret ederek aziz şehitlerimizin yakınları ve kahraman gazilerimizle bir araya geldi.

Ziyaretlerde, Vali Baruş ve protokol üyeleri, kahraman gaziler ve şehit yakınlarıyla bir araya gelerek Zafer Bayramı’nın coşkusunu paylaştı ve ülkemiz için verdikleri mücadelenin her şeyin üstünde olduğunu vurguladı. Vali Baruş; “Kurtuluş Savaşı’nda gazilerimizin, şehitlerimizin vermiş olduğu o eşsiz mücadele ve gösterdikleri kahramanlık ruhu ülkemizi bağımsızlığına kavuşturdu. 30 Ağustos 1922’deki Büyük Taarruz’dan sonra Türk ordusu yaklaşık 10 günde 500 kilometrelik mesafeyi kat ederek en son İzmir’den düşmanları temizleyip vatanımızı tam bağımsızlığa kavuşturdu ve bu bağımsız vatan toprakları üzerinde de bu yıl 101. yılını kutlayacağımız Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Türk devletlerinin sonuncusu olarak Türk Milleti, yaklaşık 1.000 yıllık Anadolu yerleşimini ebedi vatan kılarak tamamladı. Üzerinden 102 yıl geçti. Bu süre zarfında şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuzu her zaman ifade etme fırsatı buluyoruz. Bunu yeni nesillere de çok iyi öğretmeliyiz. Çünkü bu topraklar üzerinde yaşamak bir bedel istiyor. Bu bedeli ödemeye her zaman hazır olmamız lazım. Nitekim arasında bulunmaktan büyük şeref duyduğumuz gazilerimiz ve şehit yakınlarımız, bu vatan toprakları uğruna, bağımsızlık uğruna ve bu vatana göz diken düşmanlara karşı gerçekleştirdikleri mücadelede gazi oldular, yakınlarını şehit verdiler. Büyük Taarruz ruhu, Sakarya ruhu dediğimiz bu ruhu hiçbir zaman terk etmiyoruz. Bu ruh olduğu sürece daima ayakta kalacağız. Ebediyete kadar Anadolu toprakları Türk’ün kalacak. Bir kez daha minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz” dedi.

Bunun yanında, arabasını şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimizin hizmetinde kullanılmak üzere bağışlayan 85 yaşındaki Kadir Öztürk’e Vali Aydın Baruş ve Türkiye Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Ali Savcı tarafından plaket takdim edildi.

Bu anlamlı gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlüğünün simgesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemini bir kez daha hatırlatırken, Isparta’da düzenlenen törenler katılımcılara gurur dolu anlar yaşattı. Bayram coşkusu gün boyu devam ederken, milli birlik ve beraberlik duygusu en üst seviyede yaşandı.

İlgili Haberler

Doç. Dr. Pınar Göktaş, Başkan Çelik’in Danışmanı oldu

Süleyman Demirel Üniversitesi Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Göktaş, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’in…

Isparta’da Motosiklet Kazası: Sürücü Yaralandı

Isparta’da akşam saatlerinde motosiklet ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada motosiklet sürücüsü yaralandı. Kaza, edinilen bilgiye göre 21.15 sıralarında Ertokuş Caddesi üzerinde meydana geldi. Hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı.…

Bir yanıt yazın

Güncel

Doç. Dr. Pınar Göktaş, Başkan Çelik’in Danışmanı oldu

  • Eylül 21, 2024
Doç. Dr. Pınar Göktaş, Başkan Çelik’in Danışmanı oldu

Isparta’da Motosiklet Kazası: Sürücü Yaralandı

  • Eylül 21, 2024
Isparta’da Motosiklet Kazası: Sürücü Yaralandı

Prof. Dr. Ahmet Akkaya Hayatını Kaybetti

  • Eylül 20, 2024
Prof. Dr. Ahmet Akkaya Hayatını Kaybetti

Selahattin Topal Hayatını Kaybetti

  • Eylül 20, 2024
Selahattin Topal Hayatını Kaybetti

Isparta’da Bugün Vefat Edenler (20.09.2024)

  • Eylül 20, 2024
Isparta’da Bugün Vefat Edenler (20.09.2024)

Isparta’da Genç Kadın Hayatını Kaybetti

  • Eylül 20, 2024
Isparta’da Genç Kadın Hayatını Kaybetti