Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), gelişmiş fiziki altyapısı, son teknoloji cihazlar ile donatılmış laboratuvarları ile genç araştırmacıların bilim yolculuğuna ışık tutuyor.
Öğrenci odaklı üniversite olma misyonunu benimseyen SDÜ, öğrencilerin girişimcilik ekosistemine daha erken dahil edilmesi konusunda yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi.
Bu kapsamda proje çalışmalarını SDÜ Kimya Bölümü Araştırma Laboratuvarlarında gerçekleştiren Isparta TED Koleji 12. Sınıf öğrencisi Bahar Yıldırım, TÜBİTAK tarafından düzenlenen “2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”nda “Meme Kanseri Tanısı İçin Tasarlanan Nano Mikro Motorlar” isimli proje ile Türkiye ikincisi oldu.
SDÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Öksüz rehberliğinde projeyi hayata geçiren Bahar Yıldırım, bir yıl boyunca yürütülen yoğun çalışma neticesinde projeyi tamamladıklarını ve derece almaya hak kazandıklarını söyledi. Duydukları gururu ve heyecanı dile getiren Yıldırım, “Kimya öğretmenim ve Ayşegül Hocamın desteği ile SDÜ’nün fiziki imkanlarını kullanarak geliştirdiğim proje, Türkiye ikincisi oldu. Günümüzde uygulanan testlerde kanser hücresi belli bir aşamaya gelince teşhis edilebiliyor. Ancak bizim geliştirdiğimiz proje sayesinde kanserli hücre ilk aşamada teşhis edilebilecek. Sağlık alanına katkı sağlayacak önemli bir projeyi geliştirmekten büyük mutluluk ve heyecan duyuyorum. Projeme destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. ” dedi.
Üniversite olarak önemli bir projeye destek olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Ayşegül Öksüz de “Projeyi başarı ile yürüten Bahar Yıldırım’ı tebrik ediyorum. Biliyorum ki bu başarının devamı gelecek ve bilim dünyasını aydınlatacak nice güzel projeleri hayata geçirecek.” diye konuştu.